Дестинации

10-те магични грчки острови

Прекрасно би било кога Малдивите би ни биле на неколку часа патување, но за да уживате на песочна плажа и да се нурнете во азурно сино море, доволна ви е и Грција.

Нема човек кој барем еднаш не отпатувал на „клише“ дестинации на краците, но зошто да не ја откриете малку поегзотичната страна?

Грција има да понуди 25 магични острови кои се идеални за вашиот следен одмор:

1. Elafonisos

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-2.jpg

2. Symi

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-3.jpg

3. Paxos

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-4.jpg

4. Kastelorizo

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-5.jpg

5. Nisyros

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-6.jpg

6. Skyros

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-7.jpg

7. Thassos

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-8.jpg

8. Kalymnos

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-9.jpg

9. Othonoi

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-10.jpg

10. Evia

25-magicni-grcki-ostrovi-na-koi-vredi-da-go-isplanirate-sledniot-odmor-11.jpg

Напиши коментар