Дестинации

10-те најстари градови во светот

Најстарите градови во светот зрачат со посебна убавина – сведоци на човековата историја и сите немири низ нејзините нишки, неми постаменти за дамнешни времиња.

Бејрут, Либан – 3000 п.н.е.

Газиантеп, Турција – 3650 п.н.е.

Пловдив, Бугарија – 4000 п.н.е.

Сидон, Либан – 4000 п.н.е.

Фаијум, Египет – 4000 п.н.е.

Суза, Иран – 4200 п.н.е.

Дамаск, Сирија – 4300 п.н.е.

Алепо, Сирија – 4300 п.н.е.

Библос, Либан – 5000 п.н.е.

Џерико, Палестинска Територија – 9000 п.н.е.

Напиши коментар