Дестинации

20 места во светот кои се поубави во зима

Зимата е сезона во која секогаш сме во потрага по топло чоколадо или шолја засладен чај кога прстите ни се замрзнати од долгочасовното уживање во снегот.

Да, можеби понекогаш, посебно ако се наоѓаме во град, снегот знае да биде растопен и непријатен за пешачење, но секогаш претставува вистинско уживање за очите.

Ова е листа на 20 места ширум светот кои ќе ве натераат да се заљубите во зимата, посебно во снегот:

1. Алпи, Франција

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-1.jpg

2. Алкасар де Сеговија, Шпанија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-2.jpg

3. Баварија, Германија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-3.jpg

4. Доломити, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-4.jpg

5. Халшат, Австрија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-5.jpg

6. Арамил, Русија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-6.jpg

7. Паркот „Moomin“, Финска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-7.jpg

8. Тајга, Норвешка

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-8.jpg

9. Националниот парк Банф, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-9.jpg

10. Езерото Блед, Словенија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-10.jpg

11. Националниот парк Кампина, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-11.jpg

12. Реката Шанон, Ирска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-12.jpg

13. Hamnøy, Норвешка

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-13.jpg

14. Манитоба, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-14.jpg

15. Сургут, Русија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-15.jpg

16. Плитвички езера, Хрватска

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-16.jpg

17. Col de la Tourne, Швајцарија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-17.jpg

18. Реката Тадами, Јапонија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-18.jpg

19. Реката „Peyto“, Канада

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-19.jpg

20. Val di Martello, Италија

20-mesta-shirum-svetot-kade-zimata-e-vistinski-raj-20.jpg

Напиши коментар