Sweet Home

29 метри квадратни претворени во удобна куќа

Архитектите од студиото „Mizuishi Architects“ од Јапонија создадоа една посебна куќичка. Куќата е буквално сплескана меѓу една улица и река, лоцирана на една раскрсница, па оттука ја добила и формата на триаголник со доста остри агли. Со површина од 29 метри квадратни ова парче уметност е на две нивоа, со дневна соба, кујна, спална, па дури и детско катче на таванот.

Вистински доказ дека не е потребен голем простор за да се создаде удобен дом!

 

Напиши коментар