Убавина

Брзи фризури за помалку од 10 минути

Секоја жена посветува посебно внимание на својата коса, но не секогаш има време да се погрижи за својата фризура. Погледнете ги овие прекрасни фризури кои се лесни за правење и нема да ви одземат многу време.

Романтичен јазол

Земете два прамена од страничните делови на косата, увртете ги и заврзете ги со ластиче одзади на главата, за да добиете мало опавче. Земете прамен од коса, веднаш под опавчето и сплетете плетенка. Плетенката обвиткајте ја околу опавчето и зацврстете ја со шнола. Едноставен начин за прекрасна фризура.

Дупла пунџа

Земете поголем прамен од горниот дел на косата и соберете го во мала пунџа. Потоа, веднаш под пунџата, земете два прамени од косата и направете втора мала пунџа. Вашата фризура е готова.

Елегантен јазол

Поделете ја косата на два дела и врзете две репчиња одзади. Потоа, двете репчиња поделете ги на два дела кои ќе ги сплетете еден околу друг. Сплетените делови врзете ги во јазол и вашата фризура е готова.

Пунџа со плетенки

Од страничните делови на косата земете два помали прамени и сплетете ги во плетенки. Целата коса заедно со плетенките фатете ја во репче. Репчето направете го во мала пунџа и зацврстете го со шноли.

Необично репче

Целата косата соберете ја во ниско репче. Прамените од страничните делови на косата сплетете ги во плетенки, а потоа префрлете ги едно преку друго и зацвртете ги со шнола. Репчето врзете го со три ластичиња и полека проширете ја косата во секое делче меѓу ластичињата.

Отмена пунџа

Соберете ја косата од горниот дел на главата во репче. Од репчето направете пунџа со чорап и краевите од косата сплетете ги во плетенки, кои потоа ќе ги замотате околу пунџата. Зацврстете со шнола.

Напиши коментар