Дестинации

Cabo de Gata Nijar е најубавата плажа во Шпанија!

Cabo de Gata Nijar е 400 метри и е поделена на два дела со прекрасна морска ерозија.

Песокот е сјаен поради фосилните остатоци. Водата не е многу длабока, кристално чиста е и можат да се видат рибите кои пливаат наоколу. Идеално место е за љубителите на нуркањето.

Планината која се крева над плажата има карпи, па идеално е за оние кои сакаат качување. Од карпите има прекрасни дебели сенки кои штитат од сонцето.

После капењето можете да проштетате до најблиското место San Hoze. Во текот на летните месеци пристапот на плажата е ограничен, и затоа треба да дојдете многу порано. После 10 часто наутро влезот веројатно ќе го најдете затворен.

Напиши коментар