Здраво тело

ДАЛИ КАФЕТО КОЕ СТОЕЛО НЕКОЛКУ СААТИ Е ДОБРО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ?!

Доколку имате навика да го пиете кафето кое сте го приготвиле пред  неколку саати, немојте повеќе да го правите тоа!  Еве зошто…

Ако сте го направиле кафе и сте заборавиле на него и по неколку саати посегнето да го испиете, веднаш престанете!Тоа може да го наруши Вашето здравје.

1. Што ако се работи за кафе со млеко?

Ако е добро затворено и ставено во фрижидер, млекото може да биде добро и една недела по истекот на рокот. Ако го ставите млекото во кафе и стои неколку саати , направете си ново кафе.

2.  Дали со истекот на времето се менува и вкусот на кафето?

Кафето кое што сте го направиле може да го смени вкусот и после 30 минути  и после тоа време ќе треба околу четири часа пред маслата од кафето да се прекине, што резултира со лош вкус на пијалок. Па кафето  е најдобро да се пие половина час по неговото готвење.

3. Што се случува со црното кафе кога ќе стои приготвено со часови?

Црното  кафе потоа безбедно да се пие, иако тоа најверојатно нема да има толку добар вкус како штотуку приговеното кафе. А подобра идеја е да приготвите ново кафе , и ако сте решени да го пиете тоа кафе, тогаш е најдобро е да го ставите кафето во микробранова печка,да го стоплите,  бидејќи тоа во голема мера ги убива бактериите кои се акумулираат во меѓувреме.

 

 

Напиши коментар