Здраво тело

Деформирани коски од тесни чевли – Мачкајте ги стапалата со…

Деформираните коски или зглобови по рацете или стапалата се вистинско мачење, особено ако носите тесни чевли.

Со цел да ги излекувате болките, подгответе ја следнава едоставна рецепта.

Во 10мл. тинктура од јод растворете 5 таблети аспирин и мешајте додека смесата не стане безбојна.

Намачкајате ги со неа болните места и облечете чорапи или ставете ракавици, ако имате проблем со рацете. Целта е добро да го затоплите местото. Останете со чорапите во текот на ноќта. Продолжете да ја користите рецептата 2 недели, без да пропуштите една вечер. Потоа направете пауза од 1 месец.

За најдобар ефект нужно е да направите 4 такви процедури на лекување и ќе имате видно подобрување на состојбата, а болките во целост ќе исчезнат.

Напиши коментар