Motherhood

Доколку имате ќерка, не заборавајте да и го кажете ова!

Понекогаш, од големите животни лекции и поуки ги забораваме оние ситните, но премногу важни.

За да го задржите веселиот дух на вашата ќерка, но истовремено да го скротите немирот низ кој минува, не заборавајте да ѝ ги дадете следните 25 совети:

1. Впивај ги драгоцените сончеви зраци наместо да седиш дома.

2. Изгуби се во непозната земја и распрашувај се наоколу. Ќе откриеш нов свет!

3. Јаглехидратите не ти се непријатели.

4. Следи го своето срце по секоја цена.

5. Но, постојат и неколку мажи кои треба да ги избегнуваш по секоја цена.

6. Имаш премногу шминка, и покрај тоа што не ме прашуваш.

7. Би било прекрасно ако ја прочиташ „Ана Каренина“.

8. Моите специјалитети секогаш ќе ти бидат највкусни, колку и да не ми признаваш.

9. Смеј се додека не останеш без воздух.

10. Градникот кој совршено ти прилега не е посакуван, туку неопходен.

11. Твојата среќа е твоја и ничија друга.

12. Не ја барај суштината на твоето постоење во твоето момче.

13. Потруди се да го одржиш контактот со твоите пријатели, колку и да се далеку.

14. Натерај ги луѓето да се чувствуваат пријатно во твоја близина.

15. Чекори со високо крената глава.

16. Слободно нарачај чизбургер на првиот состанок ако си гладна.

17. Никогаш, ама баш никогаш не ги грицкај ноктите.

18. Научи нешто од грешките кои ги правиш речиси секој ден.

19. Постои одредена количина успех во секој неуспех.

20. Пронајди СВОЈ парфем.

21. Никому не се правдај за своите желби.

22. Не си помалку женствена во патики и тренерки, отколку во штикли и тесен фустан.

23. Сакај ги своите пријатели со цело срце и душа.

24. Не е срамота да ја идеализираш љубовта.

25. Сподели со мене сè што ти тежи!

Напиши коментар