← НАЗАД НА БОЗА

Еве како да ја победите поленската алергија без употреба на лекови!

Еве како да ја победите поленската алергија без употреба на лекови!
600 Читања

Започна сезоната на непријатните алергии и период кога поголемиот број од луѓето имаат здравствени проблеми.

Лековите за сите наши проблеми, па и поленските алергии се наоѓаат во природата, а најдобар доказ за тоа е фактот дека третманите во солена соба, како метод на алтернативно лекување, станаа голем хит во целиот свет.

Зошто е важна солта?

Пред се важна е за чистење на носот и синусите, го спречува грчењето на мускулите (особено важно кај астмата), претставува јак природен антисептик, значајно влијае на регулирање на сонот (природен хипнотик), го намалува вишокот на киселост од келиите, особено мозокот и има големо антибактеријко дејство.

Солената соба е особено важна за децата!

За нашето здравјеособено е опасен воздухот кој го дишеме во затворен простор, во нашите домови, канцеларии. Имено, само 10 проценти од сите настинки се заради надворешниот воздух, додека 90 проценти од случаите е поради затворениот простор.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk