← НАЗАД НА БОЗА

Хуманитарка спаси мало детенце напуштено од семејството кое сметало дека е вештер

Хуманитарка спаси мало детенце напуштено од семејството кое сметало дека е вештер
400 Читања

Хуманитарка доби гласни аплаузи и пофалби за нејзината работа во Африка. Фотографијата на која Ања Рингрен Ловен му дава вода на прегладнето детенце, кое било оставено од семејството, трогна милиони лица од целиот свет.

Нигерија

Малото момче било спасено откако било напуштено од семејството кое верувало дека тој е вештер. За жал, илјадници лица во сиромашните земји постојано се малтретирани, повредувани или убивани поради тоа што се обвинети за вештерство.

Нигерија

Нигерија

Нигерија

Нигерија

Фотографијата била направена во Нигерија и споделена од Ања која напиша на Facebook:„Избрав да го викаме момчето Надеж засега, сите се надеваме дека ќе преживее.“

Нигерија

Неколку дена подоцна, кога момчето закрепнало, таа ги извести своите фанови за напредокот со нова порака: „Состојбата на Надеж е стабилна сега. Денес има сила да се исправи сам и да ни се смее. Тој е силно момче. Тоа што го гледам како седи и си игра со мојот син е без сомнежи најубавото искуство во мојот живот!“

Нигерија

Нигерија

Нигерија

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk