Категорија

Новости

Категорија

Италијанските научници направиле едноставен тест за контрола на инфекција со вирусот на корона, кој се базира на анализа на плунка и дава резултат во рок од 3 до 6 минути за тоа дали тестираниот е заразен или не. Принципот е сличен на тестот што се користи за да се утврди…