Sweet Home

Импресивна куќа покрај езеро

Ова е куќа во која бегате од реалниот свет за целонеделна забава… куќа во која се будите и му се јавувате на шефот дека сте болни и дека не можете да дојдете на работа денес… бидејќи куќава е толку прекрасна што ги откажувате сите планови само за да потонете во неверојатно пријатниот софа бокс и така да останете цел ден и тоа само вие и избрана група на пријатели, шише Pinot Grigio и можеби некоја добра книга. Дизајниран од John Robert Nilsson Architects, овој дом е искачен погоре од неговата дрвена и природна околина, како некој светилник на модерниот и современ свет на архитектурата.

Базенот којшто дава чувство дека е бесконечен поради тоа што претекува од едната страна, претставува вистински спој на модерната архитектура и природата онаква какво што е. Ентериерот е минималистички, мирен и јасен. Големи прозорци од подот до кровот ја приближуваат надворешната природа. Овој дом е толку комплетен што се вселувате без ништо и ги оставате сите полни кутии од стариот дом позади вас. Искрено, би се вселиле и би си направиле сопствен дом само во прекрасниот софа бокс во дворот.

(1) Неверојатна куќа покрај езеро

(2) Неверојатна куќа покрај езеро

(3) Неверојатна куќа покрај езеро

(4) Неверојатна куќа покрај езеро

(5) Неверојатна куќа покрај езеро

(6) Неверојатна куќа покрај езеро

(7) Неверојатна куќа покрај езеро

(8) Неверојатна куќа покрај езеро

(9) Неверојатна куќа покрај езеро

(10) Неверојатна куќа покрај езеро

Напиши коментар