Art & Crafts

Како да исплетете топол шал со картонска кутија?

Откако ќе ви здодеат стандарните шалови кои ги износевте минатите зими, послужете се со овој трик за плетење и сами направете си топол, мек шал од волница.

Се што ви треба за ова креативно дело е една подебела или две тенки кутии, а во зависност од големината на кутијата ќе варира и ширината на шалот, волна и 30 минути од вашето слободно време.

За изработка користете некоја мека волница во некоја силна боја и следете ја постапката од видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=z_DfWp1ez2g

Напиши коментар