Sweet Home

Како да ја украсите вашата тераса, градина или балкон

Како тие неколку квадрати да ги претворите во вистинска мала оаза? Место каде со радост ќе ги минувате утринските часови со кафе и весник, а попладне и навечер ќе се опуштите со сладолед и разговор со семејството. 

Одговорот секако дека не е едноставен бидејќи сите имаме различни желби, а потоа тука се и различните просторни и финансиски можности, но ние ќе ви предложиме неколку идеи за кои сме убедени дека ќе ви се допаднат. Еве за почеток на балконот или терасата сместите елементи каде ќе поставите расветно тело и место за цвеќиња кои несомнено ќе го разубават просторот. Ако немате доволно простор за се што сакате, тогаш редуцирајте ги работите. Наместо обичен стол или столици пронајдете режисерско столче или лежалка која се склопува. Исто така запомнете дека терасите се простор за уживање, па така велосипедот, скиите, празните тегли и сиот непотребен мебел ставете го во шупа, подрум или на таван, а не на терасата! И секако запомнете дека идеална големина на терасата или балконот е онаа која што ја имате, и дека суштината не е во количината на просторот туку во неговата добра организација.

Напиши коментар