Спорт

Kако да се изгубите 3 килограми при извршување на домашните обврски

Добри вести за домаќинки! Помалку килограми, подобра издржливост и расположение со користење на т.н. “дома дете”! Видете за што станува збор.

Тоа не е ниту повеќе ниту помалку отколку задолженија кои треба да се направат во одреден период, а благодарение на кои вашето тело може да изгори голем број на калории.

Табела со домашните обврски:

20 мин: Чистење прозорец и бришење прашина – 185 калории

– 30 мин: Шетање на  милениче – 200 калории

-30 мин: правосмукалка и миење на подот – 180 калории

-50 мин: шопинг и шопинг – 300 калории

-50 мин: Чистење на скалите, двор или остави – 600 калории

-80 мин: готвење и подготовка на оброци – 200 калории

Напиши коментар