Motherhood

Како денешните деца се разликуваат од вас?

Дали мислите дека денешниве деца се разликуваат од вас и претходните генерации? Се чини дека тоа е вистина. Во студијата објавена во „Createvity Research Journal“ се смета дека тие се помалку креативни отколку пред дваесет години.

Но, затоа имаат повисок коефициент на интелигенција.

Работата е во тоа што родителите, но и целиот образовен систем највеќе се фокусира на учење. Поради кое интелигенцијата се зголемува. Но, креативноста опаѓа.

Некој дури смета дека дека нашиот свет по неколку десетици години ќе остане без ликовна уметност, музика, литература и танц, се наведува во студијата објавена во Createvity Research Journal. Образовниот систем очекува логично размислување и решавање на проблемите, заклучуваат научниците. Никој повеќе и не се мачи да развива кеативност.

Вие можете да ги промените работите!

Напиши коментар