Art & Crafts

Како најлесно да ги исчистите четките за шминкање?

Кога последен пат ги исчистивте четкичките за шминкање? Ако има поминато повеќе од еден месец – време е да ги исчистите! Многу е важно да ги чистите четките за шминкање барем еднаш во месецот.

Чистењето на четкичките за шминкање ќе им го продолжи рокот на траење и ќе спречи бактериите да се прошират кои може да предизвикаат очни инфекции, акни и иритации.

Наполнете мал сад со 1 шолја со млака вода, додадете 1 лажица бебешки шампон. Ставете ги своите четкички во садот и нежно исчистете ги. На крајот во млака вода исчистете ги остатоците од шампонот. Налегнете ги за да се исушат.

Друг начин за чистење на четкичките е да направите микс од 1 лажица сода бикарбона и 1 шолја млака вода.

Напиши коментар