Cafe Del Mar

Кардио вежби за согорување калории

Кардиоваскуларните вежби го забрзуваат ритамот на срцето а со тоа согоруваат повеќе калории во организмот. Овие вежби помагаат и при разработување на метаболизмот.

Препорачливо е да правите кардио вежби најмалку два до три пати во неделата.

За конкретнава рутина ви треба само отворен простор, душек за вежбање и јаже за скокање.

Откако убаво ќе се загреете, повторувајте ја секоја вежба 4 до 5 пати со паузи.

Целосната рутина треба да биде во траење од 30 до 60 минути, во зависност од вашето ниво на спремност.

Напиши коментар