Убавина

Кои сенки одговараат на бојата на вашите очи

Ќе ви претставиме неколку кратки совети кои ќе ви помогнат во изборот на бои. Запомнете бојата на очите ја одредува бојата на сенката за очи, а не големата љубов кон некоја боја.

Совет бр. 1: Не користете бои слични на бојата на вашите очи. Кога комбинирате две слични бои само го губите сјајот на очите и нивната форма. Секогаш избирајте контрастни бои. Ако имате темни очи користете бела, сина, виолетова, зелена боја… Ако имате светли очи користете кафеава, бронзена боја…

Совет бр. 2: За да се ослободите од темните делови околу очите, розевите линии кои постојано ви прават проблем при шминкање, со чиста четка нанесете сенка која ќе ги избели и ќе ги прикрие.

Совет бр. 3: Во текот на денот користете кафеава маскара која нема да изгледа многу драматично, а црната секогаш користете ја за ноќните излегувања. Доколку работата или вашиот карактер не ви дозволуваат да ставате маскара, тогаш користете безбојна маскара која само ќе ги обликува и потенцира вашите трепки. Никој нема да забележи дека тоа не е нивната природна форма.

Напиши коментар