Убавина

Која боја на ајлајнер најдобро ги истакнува вашите очи

Како паѓа температурата така и нашата мотивација за да носиме нешто друго освен топли џемпери опаѓа со неа. Па затоа малку боја на очите е идеален начин да изгледаме шик.

Оваа сезона во фокус се бои на благородните камења како светликаво златни и богати смарагдни нијанси.

Кога ја бирате својата нијанса, бојата на очите има клучна улога.

Кафени очи

Син ајлајнер се изнагледавме на модните писти оваа сезона, но за разлика од електрично сината, морнарско сината е соодветна за сите прилики.

За разлика од црната, темно сината нијанса ќе делува понежно на кафени очи.

kafeni oci 01

Боја на лешник

Топлата металик златна нијанса ќе ги истакне жолтеникавите нијанси во вашите очи и ќе направи да ви светкаат и да изгледаат посветло.

oci boja na lesnik 02

Зелени очи

Комбинацијата на зелени очи и виолетов ајлајнер е излезена од рајот :). Црвените подтонови во виолетовата ги нагласуваат зелените очи без се да изгледа нападно.

zeleni oci 03

Сини очи

Ладната сина боја на очи совршено ќе ја истакне контрастната смарагдна боја и ќе направи очите да ви сјаат.

sini oci 04

Сиви очи

Истакнете го синото во вашите сивкасти очи со помош на контрастни црвено кафени нијанси. Бојата на виното ќе ги истакне вашите очи и ќе направи да делуваат топло.

sivi oci 05

 

 

Напиши коментар