Мода

Која боја на облека најмногу ви прилега според вашата коса?

За да го извадите максимумот од својот изглед, според бојата на вашата коса одреде која боја на облека најдобро ви прилега.

Жените со црна и кафена коса треба да внимаваат на пастелните нијанси. Една лошо избрана нијанса го менува целиот позитивен впечаток. Држете се до виолетовата и сината палета и мудро избирајте ги неутралните тонови.

За русокосите постои правилото: колку поедноставно, толку поефективно. За русокосите се препорачува да избегнуваат силни бои, а кога веќе мора да ги носите тогаш тоа не ка биде во нијанса која одговара на тенот на кожата.

Црвенокосите најдобро изгледаат во сите нијанси на кафена и зелена. Можете да играте и на црвената карта, сè додека внимавате нијансата да не двои премногу од нијансата на вашата коса.

Убавиците со сива коса совршено изгледаат во најразличните тонови на виолетова боја, како и во секоја друга боја која ја надополнува сивата.

Напиши коментар