Sweet Home

Куќа со модернистички стил и архитектура стара 300 години

Сместена на брегот Марчес со панорамски поглед на море, Casa Olivi е вистински бисер кој се наоѓа во близина на средновековното градче Треја во Италија.

Станува збор за модерна куќа која е стара повеќе од 300 години и која однадвор е останата недопрена, додека внатрешноста е потполно изменета и модернизирана. За нејзиниот сјаен изглед заслужени се двајца швајцарски архитекти, Маркус Веспу и Јероме де Меурон кои одлучија ентериерот да го направат едноставно, но модерно. Мебелот е минималистички, едноставен и во само неколку бои. Купатилото го потпишува Филип Старк, а има и супер модерна кујна и импресивен базен во кој радо би се шлапнале и ние. Сé на сé, станува збор за прекрасна куќа со преубав ентериер.

 

Напиши коментар