Здраво тело

Лекување на чудотворен начин со коцки мраз

Фенг Фу во кинеската акупунктура е име за местото помеѓу тетивата и задната страна на вратот, односно дупката во која се сретнуваат главата и вратот. Ако редовно ставате коцка мраз на ова место, Кинезите тврдат дека организмот се подмладува, болестите исчезнуваат а вие се порасположени и полни со енергија.

feng fu

Методот се состои од следново: Легнете на стомак или седнете, и ставете една коцка мраз на точката Фенг Фу. Држете така 20 минути. Коцката мраз може да се фиксира со завој, марама и сл. Доколку го правите ова редовно, со паузи од 2-3 дена (кога ќе станете наутро и навечер пред спиење), ќе заборавите на настинката, главоболјата и останати тешкотии.

На почетокот може да чувствувате ладно, но за 30-40 секунди се чувствува топлина на точката на делување. Првите неколку дена ќе имате чувство на еуфорија поради ослободување на еднорфин во крвотокот.

Што се постига со овој метод?

– се подобрува квалитетот на сонот

– ќе бидете порасположени и витални

– се поттикнува работата на дигестивниот тракт

– ќе се збогувате со настинките (мразот може да го користите и кај

– отстранува главоболки, забоболки, болки во зглобовите

Напиши коментар