Sweet Home

Модерна куќа во Турција

Само на 5 минути од центарот на градот Кајсери, Турција се наоѓа комплекс од 4 идентични куќи со модерен визуелен бетонски дизајн. Вкупната површина на куќата е 450 квадратни метри и предната страна гледа кон високите планини во централна Анадолија. Пред куќата има мал базен  и добро оформени тревници.

Внатрешноста на куќата е доста светла и пријатна. Со огромни прозорци, дизајнот доловува рефлексија се светлина од водата на базенот.

2-turska-kashta-fasada

3-turska-kashta-vecher

4-turska-kashta-dnevna-1

4-turska-kashta-fasada-2

5-turska-kashta-dnevna-2

6-turska-kashta-stalbi

7-turska-kashta-dnevna-3

8-turska-kashta-kuhnq

9-turska-kashta-spalnya

91-turska-kashta-banq-1

92-turska-kashta-banq-2

93-turska-kashta-polulei

turska-kashta-plan-2

Напиши коментар