Sweet Home

Модерна резиденција во Мексико

Оваа прекрасна куќа, се наоѓа во San Luis Potosi, во Мексико…

Домот е замислен како простор кој нуди мнугу приватност за еден пар кој мора да се навикне на нов, помалку динамичен начин на живот. Куќата е окружена со чврст зид од цигли и има мало отворено џакузи, за опуштање. Целиот проект е во 2012. завршен од страна на архитектонското студио Grupo Volta, и најверојатно е една од најубавите куќи во ова мало мексичко градче.

Куќата е пространа и транспарентна, и ја пропушта светлината внатре низ прозорите кои се простираат од подот до плафонот.

Елегантна, уредна и модерна, и со модерни парчиња намештај, дневната соба е со стакло одвоена од терасата. Украсена со прекрасни лустери од метал кои висат на плафонот, оваа соба е  посебно декорирана.

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

MODERNA REZIDENCIJA U MEKSIKU

Напиши коментар