← НАЗАД НА БОЗА

На кои седишта во авион најмалку ќе ја слушате бучавата

На кои седишта во авион најмалку ќе ја слушате бучавата
545 Читања

Ако седите кај крилата на авионот до прозорите, ќе ги слушате толку гласно моторите како да сте имате звучник над главата, затоа што целата бука која ја произведува моторот ќе оди зад вашиот грб.

Затоа седиштата во средина, покрај влезот се сметаат за најтивки седишта затоа што во помала мера се чувствува интензитетот на надворешната бучава.

Сепак ако сте една од оние личности кои најмногу се грижат за турбуленциите, одберете ги седиштата на средина земајќи в предвид  дека тресењето најмалку се чувствува во овој дел.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk