Дестинации

Најевтините плажи во Европа

За да не се мачиме ние со пресметки, компанијата Post Office Travel Money направи листа со најевтините плажи во Европа, според неколку фактори како просечна цена на кафе, вино или средство за заштита од сонце.

Кефалонија, Грција – 87,85 евра

Шолја кафе: 2,1 евра Шише локално пиво: 4,21 евра Чаша вино: 3,16 евра 1,5 литри минерална вода: 0,76 евра Крема за сончање: 4,21 евра Средство за одбивање инсекти: 3,16 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 26,31 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 37,87 евра

Пореч, Хрватска – 83,61 евра

Шолја кафе: 1,46 евра Шише локално пиво: 2,18 евра Чаша вино: 2,18 евра 1,5 литри минерална вода: 0,58 евра Крема за сончање: 8,02 евра Средство за одбивање инсекти: 4,37 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 17,48 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 40,79 евра

Закинтос, Грција – 82,92 евра

Шолја кафе: 1,58 евра Шише локално пиво: 1,85 евра Чаша вино: 1,85 евра 1,5 литри минерална вода: 0,32 евра Крема за сончање: 9,47 евра Средство за одбивање инсекти: 2,63 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 27,36 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 33,67 евра

Крит, Грција – 81,01 евро

Шолја кафе: 2,1 евра Шише локално пиво: 2,63 евра Чаша вино: 3,16 евра 1,5 литри минерална вода: 0,32 евра Крема за сончање: 7,16 евра Средство за одбивање инсекти: 2,31 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 25,25 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 33,67 евра

Коста Бланка, Шпанија – 79,89 евра

Шолја кафе: 0,85 евра Шише локално пиво: 2,31 евра Чаша вино: 2,1 евра 1,5 литри минерална вода: 0,42 евра Крема за сончање: 12,62 евра Средство за одбивање инсекти: 6,76 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 18,94 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 31,56 евра

Хихон, Шпанија – 78,25 евра

Шолја кафе: 1,26 евра Шише локално пиво: 2,31 евра Чаша вино: 2,31 евра 1,5 литри минерална вода: 0,53 евра Крема за сончање: 9,47 евра Средство за одбивање инсекти: 6,73 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 13,67 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 37,57 евра

Коста дел Сол – 67,53 евра

Шолја кафе: 1,26 евра Шише локално пиво: 2,1 евра Чаша вино: 1,85 евра 1,5 литри минерална вода: 0,4 евра Крема за сончање: 5,21 евра Средство за одбивање инсекти: 2,9 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 18,94 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 31,56 евра

Лимасол, Кипар – 66,46 евра

Шолја кафе: 2,63 евра Шише локално пиво: 1,85 евра Чаша вино: 3,16 евра 1,5 литри минерална вода: 0,35 евра Крема за сончање: 7,35 евра Средство за одбивање инсекти: 1,78 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 17,89 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 22,1 евра

Алгарве, Португалија – 60,33 евра

Шолја кафе: 0,8 евра Шише локално пиво: 1,26 евра Чаша вино: 1,58 евра 1,5 литри минерална вода: 0,38 евра Крема за сончање: 7,54 евра Средство за одбивање инсекти: 5,53 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 17,89 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 27,36 евра

Сончев брег, Бугарија – 53,29 евра

Шолја кафе: 1,12 евра Шише локално пиво: 0,83 евра Чаша вино: 2,23 евра 1,5 литри минерална вода: 0,5 евра Крема за сончање: 5,03 евра Средство за одбивање инсекти: 2,8 евра Ручек со предјадење и десерт за двајца: 8,94 евра Вечера со предјадење и десерт за двајца + шише вино: 27,93 евра

Напиши коментар