Art & Crafts

Направете прекрасен терариум од чајник

Инспирацијата за вакво нешто доаѓа од љубовта кон растенија и чајот, па така стариот чајник може да го претворите во терарирум за мали растенија. На овие мали растенија им треба минимална нега што ги прави прекрасен додаток за секоја канцеларија или затворен простор кој има потреба од малку зеленило.
Еве како може тоа да го направите!

5-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Припремете ги потребните материјали

0-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Бел песок, шарена мов, речни камења, скапоцени камења, мини растенија и останати дрангулии по ваша желба.

Аранжирајте ги растенијата

2-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Прекријте го дното со песокот и камчињата и сместете ги растенијата по ваш ќеиф.

3-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Додадете го мовот по краевите на дното.

Најдете му убаво место на вашето биро

4-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Не заборавајте да се грижите за растенијата ако сакате подолго да ви го красат просторот.

Конечно може да уживате во  завршениот проект со уабва шоља чај!

5-napravete-prekrasen-terarium-od-chajnik-keif-mk

Напиши коментар