Art & Crafts

Направете сами: Лимени теглички за цвеќиња во морски тонови

Обоите ги тегличките за цвеќе во морско сини нијанси. И украсете си го домот.

1-potrudi-se-i-napravi-sam-limeni-teglichki-za-cvekjinja-vo-morski-tonovi-keif.mk

Постапка:

Со сунѓер обоете ја цела лимена тегличка во бела боја.

2-potrudi-se-i-napravi-sam-limeni-teglichki-za-cvekjinja-vo-morski-tonovi-keif.mk

Кога бојата ќе се исуши, залепете леплива лента околу тегличката и обоете ја во сина нијанса.

3-potrudi-se-i-napravi-sam-limeni-teglichki-za-cvekjinja-vo-morski-tonovi-keif.mk

Пазате да не ги обоите рабовите на лентата. Кога и тој слој боја ќе се исуши, повторно залепете ја лепливата лента околу тегличката и обоете во посветла или потемна нијанса на сина боја.

Во тегличката посадете цвеќе или ставете мал букет.

Напиши коментар