Art & Crafts

Направeте сами: Омбре ланче

Брзо, едноставно кое може да го направите неколку часа пред излегување!

Материјали:

  • Метални цевчиња
  • Лепак
  • Клешти
  • Прстени
  • Синџирче
  • Конци со светли и темни нијанси на розова и виолетова
  • Мало картонче

2-napravi-sam-ombre-lanche-za-celo-leto-keif.mk

Подготовка

Пред сè исечете ги железните цевки по желба, така што кога ќе ги поставите ќе бидат скалесто наместени.

3-napravi-sam-ombre-lanche-za-celo-leto-keif.mk

Потоа на секое од нив нанесете многу лепак и цврсто обвиткајте ги со конецот. На најгорниот дел ставете светли нијанси а надолу нека се затемнуваат.

4-napravi-sam-ombre-lanche-za-celo-leto-keif.mk

Потоа земете го малото картонче. Околу него завиткајте го најтемниот конец  во големо клопче, врзете ги краевите како на сликата. Потоа пресечете го на средина за да добиете клопче реси.

Сите делови меѓусебно зацврстете ги со лепак, но внимавајте добро да ги залепите. Следно, протнете го синџирчето во една од цевките.  Откако ќе го поставите синџирчето ставете ги и двата прстена на краевите од синџирчето со помош на клешти.

5-napravi-sam-ombre-lanche-za-celo-leto-keif.mk

 

Напиши коментар