← НАЗАД НА БОЗА

Направи сам: декоративен лустер од хартиени корпички

Направи сам: декоративен лустер од хартиени корпички
656 Читања

Декорирањето на домот не мора баш секогаш да подразбира цело богатсво кое ќе треба да го одвоите од џебот. Со малку креативност, фантазија, волја и вистинско упатство може да направите неверојатни детали кои ќе го освежат изгледот на вашиот дом.

Замислете ваков лустер во вашата дневна или спална соба. Погледнете го упатството и дознајте како да направите декоративен лустер од хартиени корпички за колачи.

Потребен материјал:

  • хартиен лампион
  • 150-200 хартиени корпички за колачи во две големини и бои
  • супер лепак

Отворете го лампионот да добие облик на топка, па полека почнете да ги лепите поголемите хартиени корпички. Најпрво направете прстен по средината, а потоа пополнувајте ги горната и долната половина правејќи концентрични кругови. Корпичките лепете ги една до друга за да добиете необични облици.

Откако ќе ја залепите целата површина време е да ги залепите малите корпички во поголемите за да добиете интересен дизајн. Најдобро е помалите да се во друга боја.

Во лампионот ставете сијалица и кабел, закачете го на ѕид, запалете го и дозволете магијата да почне.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk