Art & Crafts

Направи си сама: капа и ракавици од стар џемпер

Сигурни сме дека во својот гардеробер имате барем неколку стари џемпери кои веќе подолго време сте заборавиле да ги носите. Наместо да стојат така можете да ги трансформирате во убави зимски аксесоари.

Ќе почнеме со капата – имате потреба од џемпер, ножици и машина за шиење или пак подрабувањето можете да го направите и на рака.

Следете ги фотографиите…

Нашиот втор предлог се топли зимски ракавици од џемпер. Процесот на работа е едноставен и сличен на тој од капата.

Веќе сте спремни за зимата! Ако сакате можете да ги декорирате со монистра или украсни камчиња кои сезонава се во тренд.

Напиши коментар