Убавина

Обновете ја бојата на косата со аспирин

Во лето изложеноста на косата на сончевите зраци, како и на хлор и морска сол се поинтензивни во однос на останатите годишни времиња. Затоа во лето се препорачува посебна нега на косата.

Честата изложеност на сонце, хлор и морска сол косата добива зеленкаста нијанса. За да ја тргнете оваа нијанса од косата може да си помогнете многу едноставно. 6 – 8 аспирини растопете во една чаша топла вода. Истурете ја водата на косата и оставете 10 – 15 минути. Потоа исплакнете. Косата ќе ја изгуби зелената нијанса веднаш. Особено ефект ќе има кај посветлата коса.

 

Напиши коментар