Дестинации

Од распадната фасада до туристичка атракција

Италијанскиот уметник Блу, долго време размислувал што да направи со здодевната фасада на зградата во која живеел. Имено, соседството во кое бил стациониран во изминатите две години, а се наоѓало во центарот на Рим, било толку многу сиво и тмурно, што успеало на Блу на му ја разбуди сета креативност и фантазија. Така, монотоната зграда ја претворил во колоритно уметничко дело.

За целокупната реализација на овој проект на уметникот му биле потербни цели две години, a крајниот резултат е воодушевувачки. Зградата со очи, како што многумина ја нарекуваат, денеска претставува една од бројните туристички атракции на градот, а доколку ја разбудивме вашата љубопитност, можете да го пронајдете ова дело и на Google Street View (18 Via del Porto Fluviale, Roma, Lazio).

ITALY-ROME-STREET-ART

ITALY-ROME-STREET-ART

ITALY-ROME-STREET-ART

97M5ZzE

 

Напиши коментар