Дестинации

Ова е најзабавниот град во Европа

Европа крие некои од најубавите градови на светот. Лондон, Париз, Венеција, Виена, Барселона, Истанбул, Рим, Амстердам, Атина се само некои од метрополите кои имаат интересна и богата историја и култура.

Но, ниту еден од овие градови не се наоѓа на првото место кога станува збор за најзабавниот град во Европа.

Истражувањето покажало дека најзабавен европки град е Берлин.

Запален, бомбардиран, изолиран од остатокот на светот, Берлин за време на својата турбулентна историја се обновувал, се развивал и успеал да стане витински „трендсетер“ во уметноста, кулинарството и забавата.

Најфацинантни знаменитости на Берлин кои биле издвоени се Рајштах зградата со импредицна стаклена купола, Берлинскиот ѕид и споменикот на европските Евреи убиени за време на Втората светска војна.

Берлин е издвоен и како дестинација совршен за љубителите на пиво, но и гураните, кои на секој чекор можат да уживаат во разни деликатеси.

Напиши коментар