Здраво тело

Ова се симптомите на рак на матката

Едно од најопасните најчестите заболување кај жените е ракот на матката за која лек нема. Сите жени би требало да бидат информирани кои се симптомите кои укажуваат на рак на матката затоа што доколку оваа болест се открие на време постои шанса истата делумно се излечи. Тие симптоми се „Нагол губиток на тежината и уморот – Овие симптоми не мораат да бидат показател на ракот но доколку се присутни и други симптоми од оваа листа тогаш тоа е потврда.

rak-na-grlo-na-matka_1

Големо вагинално крварење – каде повеќе од 90% од жените го имаат овој симптом. Умор – Доколку приметите нагол умор кој до тогаш не сте го почувствувале тоа може да ви биде показател за ракот – Отечени нозе исто така може да биде знак. Непријатното мокрење – поточно доколку за време на мокрењето почувствувате некоја непријатност. Непријатниот однос, како болка во карлицата или болка во абдомалното подрачје исто така спаѓа во симптомите на рак на матката.

Напиши коментар