Здраво тело

Оваа билка е подобра од хемотерапија – Го уништува ракот на простата, јајникот цревата

Ѓумбирот е дел од природната медицина веќе со векови. Всушност овој моќен корен се користи за лечење на многу болести благодарение на своите бројни лекови својства. Дури и модерната наука препозна кои здравствени предности ги нуди ѓумбирот.

Ѓумбирот содржи антиканцеротени споеви

Тој содржи гингерол, сунцобран, шогаолс, а сите површини ги спојува против ракот, како што е пронајдено во студијата објавена во списанието Journal of Food and Chemical toksikologia. Бројните други студии исто така го потврдија ѓумбирот како мошне ефикасен лек кој ги уништува клетките на рак на простата, јајниког и ракот на дебелото црево.

Освен тоа некои веруваат дека против ракот својствата на ѓумбирот може да бидат појаки и од хемиотерапијата.

Како да се користи ѓумбирот како лек.

Во борбата против ракот својствата на ѓумбирот се непорекливи. Се проценува дека дневната такса на љумбир е по 4 грама, освен за трудници, кој би требало да го ограничат на 1 грам дневно.

Напиши коментар