Дестинации

Овие 10 земји имаат најдобра репутација

Според резултатите што ги спровела компанијата „Репјутешн институт“ на прво место на листата со најдбора репутација е Шведска.

Листата е составена на основа на тоа колку се земјите гостољубиви, безбедни и убави, односно на основата на 58 илјади гласови со кои испитаниците ја оценувале нивната економија, животна средина и влада.

Минатата година на врвот на листата била Канада, а годинешната листа на 10 земји со најдобра репутација изгледа вака:

10: Холандија

9. Ирска

8. Данска

7. Нов Зеланд

6. Финска

5. Норвешка

4. Австралија

3. Швајцарија

2. Канада

1.Шведска

Напиши коментар