Sweet Home

Прекрасен дом во Мексико

Ова впечатливо дело на модерната мексиканска архитектура е дело на Carrillo Arquitectos и се наоѓа во резиденцијалниот дел на Yucatan, Mexico. 

Куќата е дизајнирана со цел да се ослободи од стегите и затвореноста на традиционалната архитектура, и таа манифестира слобода, отвореност и транспарентност.

Границата помеѓу надворешноста и внатрешноста е речиси незабележителна, па така на аголот од дневната соба се наоѓа базен кој е прекршено поставен.

Од друга страна пак, оваа куќа е во кохезија и со природата, со што дел од градината навлегува во внатрешноста a дел од куќата се пробива и во градината.

2-moderna-kuka-vo-meksiko

3-moderna-kuka-vo-meksiko

4-moderna-kuka-vo-meksiko

5-moderna-kuka-vo-meksiko

6-moderna-kuka-vo-meksiko

7-moderna-kuka-vo-meksiko

8-moderna-kuka-vo-meksiko

9-moderna-kuka-vo-meksiko

Напиши коментар