← НАЗАД НА БОЗА

Прекрасно уреден дом во скандинавски стил

Прекрасно уреден дом во скандинавски стил
816 Читања

Скандинавскиот стил се повеќе наоѓа примена кај уредувањето на современите ентериери, па така тој е употребуван не само во Европа, туку и по целиот свет.

Оваа куќа се наоѓа во Виетнам и е дело на архитектонскиот тим на студиото Koj Architects, кои успешно и префинето го интерпретираат со сите свои доблести кои стилот ги носи сам по себе.

Според принципите на скандинавскиот стил, и кај оваа куќа ѕидовите се ослободени од обработка и боја, па така тие се бели и чисти додека пак рустично удобниот и „топол“ мебел е задолжен за динамика и топлина во просторот.

Каминот кој е централно поставен во фокусот на ѕидот кон кој е насочена главната софа во дневниот простор, е задолжен за топлата перцепција на просторот, како и за буквално затоплување на истиот, па така седењето покрај него и глетката кон пламенот е максимално пријатна и смирувачка.

2-skandinavski

3-skandinavski

4-skandinavski

5-skandinavski

7-skandinavski

6-skandinavski

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk