Здраво тело

Природен лек за дијабетис

Дијабетичарите се “осудени” да користат апчињасекој ден, за да го контролираат шеќерот во крвта. Меѓутоа, освен лекови, може да пробате да користите зелен сок. Многу дијабетичари кои го користеле овој сок велат дека по три недели редовно користење, шеќерот во крвта се стабилизира.

Секако, резултатот може да биде поинаков за поединци, но во секој случај ви препорачуваме да го пробате овој природен лек за шеќер.

Рецепт:

½ краставица

Една зелена јаболка

½ горка тиква

2 целера

½ зелена пиперка

Напиши коментар