Art & Crafts

Рецепт против пијанство

Новогодишните празници се на чекор од нас, многу алкохол, јадење, забава. По традиција ќе се испие големо количество на алкохол, кое може да предизвика да ви се расипе забавата и расположението. Меѓутоа пијанството може да биде и најмал проблем доколку направите интересен и  едноставен  микс кој ќе ви помогне да ја намалите мачнината од пијанството.

Во литар вода ставете 5 – 6 лажици ситно сецкан рузмарин. Водата зовријте ја почекајте да се олади и испијте те го чајот ( шеќер никако ).

Ќе бидете изненадени и се што ќе си помислите е „ Кај отиде сиот алкохол што го испив„.

Но наша препорака е, да не претерувате и навистина бидете примерни во пиењето. Алкохолот може да ве расположи но вистинското друштво е доволно за навистина незаборавна забава.

Напиши коментар