Cafe Del Mar

Секси и затегнати нозе со само 5 минути вежбaње на ден (Видео)

Потребно е само 5 минути дневно и во најкраток можен рок ќе имате секси и затегнати нозе.

Целата оваа фитнес рутина се прави така што треба да стоите на прсти, но затоа нејзните резултати се ефикасни. Додколку немате вежбано оддамна за почетокот можете да ги правите овие вежби стоејќи на целото стапало, а како ќе напредувате преминете кон вежбање на прсти. Вежбите кои ќе ги правите подразбираат правење чекор наппред и назат, сквотови, вежби за јакнење на листовите и др.

Секоја вежба се прави 60 секунди, со тоа што после 30 секунди ја менувате ногата. Трудете се што по правилно да ги правите вежбите, иако на почетокот најверојатно ќе морате да правите пократки серии, затоа што само така ќе го постигнете посакуваниот ефект. Загревањето пред и истегнувањето по тренингот се морални, па затоа не ја пропуштајте шансата и со овие вежби поченете уште денес.

На видеото можете да видите како правилно се прават овие вежби и по кој редослед.

Напиши коментар