Sweet Home

Шарен ентериер исполнет со многу свежина

Ентериерите со мала површина секогаш им даваат посебен предизвик на дизајнерите. Овој пример е доста интересен за нас и токму поради тоа ви го презентираме.

1-kreativen-i-mal-prostor

Дали во еден мал простор е забрането да се употребуваат повеќе бои? Овој мал стан не се плаши да користи теми во кои се искористени повеќе свежи бои на речиси сите елементи во него. Удобните ретро нијанси на секој квадратен сантиметар се употребуваат во вид на портокалови, жолти и зелени зеленчуци. Секој тон во овој простор си носи своја живост во дишењето на овој и така рестриктивен простор во основа.

2-kreativen-i-mal-prostor

Сите елементи се компактни и мали, но сепак доволни да ги опслужат своите корисници. Единствено кујната е физички одвоена од дневната соба, но само со стаклена заеса, па визуелно тие повторно се споени и се добива чувство на поголем простор од оној со кој овој стан впрочем и располага.

3-kreativen-i-mal-prostor

Во дневната соба е сместена и маса за работа, покрај вообичаените елементи како софа (со интересни перничиња во боја), телевизор, ТВ комода и интересни табуретки во вид на тикви.

4-kreativen-i-mal-prostor

5-kreativen-i-mal-prostor

6-kreativen-i-mal-prostor

7-kreativen-i-mal-prostor

8-kreativen-i-mal-prostor

9-kreativen-i-mal-prostor

10-kreativen-i-mal-prostor

11-kreativen-i-mal-prostor

12-kreativen-i-mal-prostor

13-kreativen-i-mal-prostor

14-kreativen-i-mal-prostor

15-kreativen-i-mal-prostor

Напиши коментар