Art & Crafts

Шарена тастатура за нов изглед на вашиот компјутер

Со ваква тастатура ви гарантираме дека работата на компјутер ќе ви биде далеку полесна и поинтересна! Освен што е многу лесен, овој „направи сам“ проект не бара ни многу пари, а буквално секој може да го направи. Потребно е само малку прецизност и остри ножички.

Потребни материјали:

  • ножички
  • шарен селотејп – можете да го најдете во подобро опремени книжарници

Измерете ги димензиите на копчињата на тастатурата кои сакате да ги залепите, па исечете парчиња од шарениот селотејп.

Внимателно залепете ги на копчињата од тастатурата. Доколку ви е потребно да гледате што пишува на секое од нив, земете водоотпорен маркер и задебелете ги буквите, броевите и знаците.

Со помош на шарени селотејп траки можете да ги освежите и штипките како и да направите обележувачи за книги.

Напиши коментар