Убавина

Шминка во стилот „Без шминка“

„No Makeup” трендот е тежок за постигнување и важи меѓу фаворитите на многу ѕвезди.

Оваа шминка се карактеризира со тоа што лицето изгледа речиси недопрено од козметички производи, но всушност воопшто не е така.

Тука се цени убаво лице со еднаков тен и се истакнуваат најубавите црти. трепките се речиси недопрени од спирала, веѓите се доведени во совршена форма, а малку пудра и боја на јаболчниците придонесуваат за потребната доза пролетна свежина.

Погледнете како да постигнете слична шминка дома:

Напиши коментар