Здраво тело

Темните дамки на бананите – против смртоносниот рак!

Кога бевме мали, ни велеа дека бананите со дамки се подобри. Науката се чини дека дури сега го открила она што нашите баби го знаеле пред 100 години…

Целосно зрелите банани произведуваат супстанца TNF која има способност да се бори со абнормални клетки. Немојте да се изненадите што наскоро во продавниците ќе бидат празни рафтовите каде што стојат бананите. Додека бананата созрева, создава темни дамки на кожата. Што повеќе темни дамки, толку е поголем квалитетот за зголемување на имунитетот.

Затоа јапонците сакаат банани од оправдани причини. Според јапонското научно истражување, бананата содржи ТНФ кој има анти-канцерогено својство. Нивото на канцерогениот ефект одговара на нивото на зрелоста на плодот – колку е позрела бананата толку е подобар анти-канцерогениот квалитет. Во еден експеримент со животни кои професорот го вршел на Универзитетот во Токио споредувана е различната корист на здравјето на разни овошја, користејќи банани, грозје, јаболка, лубеници, ананас, крушки и јапонски јаболка. Откриено  е дека бананата дава најдобри резултати. Го зголемува бројот на белите крвни зрнца, го подобрува имунитетот и создава антиканцерогена супстанца ТНФ.

Препораката е да се јадат 1 до 2 банани на ден за да се подигне имунитетот против болести како настинка, грип…

Според професорот, жолтата кора на бананите со темни дамки е 8 пати поефикасна во подобрување на својствата на бели крвни клетки од зелена кора.

Напиши коментар