Убавина

Трикови за совршено лакирани нокти

Совршено лакираните нокти може да ги имате на брз и едноставен начин исто како како да речете 1, 2, 3…Се што треба да направите е да се послужите со неколку трикови и за неколку минути ќе имате нокти како од салон за убавина.

Брзо сушење

 • Нанесете го лакот на вообичаен начин
 • Откако ќе се излакирате на секој прст капнете малку сончогледово или маслиново масло
 • За неколку секунди ќе имате суви нокти

Совршено лакирање без вишоци на кожата

 • Во мал сад направете мешавина од лепило за нокти и вода
 • Со памук нанесете од течноста на кожата околу ноктот
 • Кога ќе се исуши можете да пристапите кон нанесување на лакот
 • Откако ноктите ќе ви се исушат отстранете го проѕирниот филм така што едноставно ќе го излупите

Поинтензивна боја

 • Наместо проѕирна основа прво нанесете бел лак
 • Откако ќе се исуши нанесете лак во саканата боја

Мат ефект

 • Најпрвин нанесете го лакот на вообичаен начин
 • На оган ставете вода да зоврие и да создаде пареа
 • Држете ги ноктите над пареата за да го добиете саканиот мат ефект

Напиши коментар