Sweet Home

Уникатен ентериер со многу бои и текстури

Употребата на светли бои, интензивни дози на природно зеленило и широк спектар на завршни детали, може да создадат уникатен ентериер.

Без оглед на тоа на која група припаѓате, не може да се игнорира магнетската аура на станот João, кој е дело на студиото RSRG Arquitetos. Сместен во улица João Moura во Сао Паоло, овој прекрасен стан е реновиран, со цел да создаде интересен и урбан амбиент, кој е полн со карактер и индивидуални карактеристики.

Станот е поделен на два дела, при што во едниот се наоѓа голема дневна соба со простор за седење, работна соба, кујна и трпезарија, додека во вториот дел се наоѓа спална соба и бања.

Во срцето на дневната соба се наоѓа софа со силно црвена боја, опкружена со изобилство на зеленило, додека кујната има едно „средиште“ во тиркизни тонови кои додаваат уште повеќе енергија и бои во неутралниот ентериер.

Модерната и стилизирана полица за книги направена е од дрво, и совршено го нагласува ѕидот со отворени тули, кој е потенцираниот дел од оваа просторија. Големите прозорци овозможуваат природна светлина во секој агол од ентериерот.

ентериер бразил (9)

ентериер бразил (8)

ентериер бразил (7)

ентериер бразил (1)

ентериер бразил (2)

ентериер бразил (3)

ентериер бразил (4)

ентериер бразил (5)

ентериер бразил (6)

ентериер бразил (10)

ентериер бразил (11)

ентериер бразил (12)

ентериер бразил (13)

Напиши коментар